Historie

Begyndelsen for Christianshavns Idrætsklub, CIK
CIK blev startet af en gruppe unge mænd, der spillede fodbold på Christianshavns vold, og som fandt ud af, at hvis de organiserede sig og startede en klub, kunne de få tilskud til en ny fodbold.

Det var i år 1921.

I de følgende år blev de øvrige afdelinger startet:
Bokserne i 1922
Bryderne i 1924
Damegymnastik i 1947
Håndbold i 1949
Bordtennis i 1973 og senest
MMA i 2017.

CIK’s resultater gennem årene
Vi kan med tilfredshed og glæde se tilbage på de mange år, hvor mange flotte resultater er opnået. Vi har været repræsenteret ved De Olympiske Lege, haft verdensmestre, danske mestre, sjællandske mestre og københavnske mestre. Der er vundet mange sejre og CIK’s medlemmer er kendte idrætsudøvere her i Danmark samt i udlandet, og vi har anerkendelse for vores resultater.

Arbejdet i afdelingerne
Grundstenen til de nævnte anerkendelser skabes i det arbejde, der ligges i alle vore afdelinger. Vi skal desuden glæde os over, at Sportscenteret er samlingssted for en masse aktiviteter for alle aldre og  over, at vi stadig kan få frivillige til at tage ansvar og udfører opgaver, så vi kan deltage i turneringer. Vi skal også glædes over, at der er trænere og holdledere, som bruger tid på ungdomsarbejdet, som stiller op flere gange om ugen i et træningslokale, og som vores boldafdelinger drager af sted en tidlig søndag morgen til diverse kampe.

Det er alt det arbejde, som ligges i afdelingerne, der er med til at skabe gode forhold for medlemmerne og med til at skabe rammerne for en kultur, som gør, at gymnastiksalen søges af børn og kvinder, bordtennisspillere, samt at bokse- og brydesalene stadig har stor søgning.

Det er alt det, der er med til at skabe rammerne for talentudvikling, og som samtidig er rammen for at kunne rumme mangfoldigheden.

CIK udadtil
Vi kan være tilfredse med at være en aktiv forening, som er engageret i bydelen Christianshavn, lokaludvalget og i det samfund, der er omkring os.

CIK Sportscenter
Sportscenteret fik vi overdraget i april 1971. Den daværende overborgmester Urban Hansen udtalte i sin overdragelsestale, at vi kunne forvente at benytte centeret i 5-10, måske 15 år. Derefter skulle der nok anlægges en vej her. Men i 2011 fejrede vi 40 års jubilæum i CIK Sportscenter.

Sportscenteret har meget stor betydning for fællesskabet i CIK og betyder, at boksere, brydere, bordtennisspillere og vores gymnastikafdeling har Københavns bedste faciliteter. Vi er meget tilfredse med, at CIK har et Sportscenter til rådighed, men vi er samtidig meget bevidste om, at vi kan opsiges med kort varsel. Derfor arbejder vi meget på både at vedligeholde centeret og have en økonomi, der gør dette muligt, således at vi kan fastholde os i lejemålet. Vi er aktive i bydelen, og vi prøver at gøre centeret til at være et sted, som benyttes af andre, for også dermed at kunne bevare behovet for vores Sportscenter udadtil. Dette betyder, at vi også bliver benyttet af børneinstitutioner flere gange om ugen, samt af andre foreninger til møder med videre.

Vi er opmærksomme på, at vi har rigtig gode forhold og modtager god støtte fra København Kommune.