Æresmedlem Richard Olsen

Boksning Æresmedlem: 2008 Født: 1947 Død: 2020

Richard Olsen blev udnævnt som æresmedlem i 2008 på grund af sin store betydning for CIK Boksning, og Richard var også en rigtig god repræsentant for CIK i eksterne forbindelser. Til trods for, at han bevægede sig i bokse-verdens professionelle kredse, så var hans store interesse stadig de unge, og

som træner har Richard medvirket til, at mange undgik usunde miljøer på Christianshavn. Richard er også kendt som ”manden bag Mikkel Kessler”, som Jyllandsposten beskrev ham i en omtale den 2. november 2007. I samme avis citeres Olsen: Jeg hjælper de unge, hvis de vil hjælpes. Jeg har opgivet at forsøge at løse folks problemer, og jeg kan ikke overvåge dem 24 timer i døgnet.

Der er talrige omtaler fra dagspressen om Richard Olsen, og CIK Boksnings tidligere formand Søren Saugmann har også omtalt Olsen adskillige gange og nedenstående er et udpluk af omtalerne ved Richard Olsens død i 2020:

Det blev til omkring firs kampe samt deltagelse ved flere københavnske og

danske mesterskaber, og så vidt det huskes kampe på bokselandsholdet.

Olsen var en dreven slider i en boksering, han åd sine modstandere, drev dem rundt, så de ikke anede deres vildeste råd om, hvordan man undgik hans

næver.

Efter en boksekarriere med mange kampe blev han hentet til sin gamle klub

som drengetræner. Senere, som vi kender ham i dag, blev han en bokse-træner af superhøj kvalitet – vi kender alle Mikkel Kessler og hans bedrifter.

I snesevis af unge, erfarne og mindre erfarne kampboksere har været gennem ”Olsens nåleøje” til stor glæde for Dansk Amatørboksning.

Ud over at være kendt som Mikkel Kesslers træner, så var Richard også træner for sin søn Frank.  

TV2s omtale i forbindelse med Richards død findes på nedenstående link:

https://sport.tv2.dk/boksning/2020-09-17-mikkel-kesslers-tidligere-traener-ricard-olsen-er-dod
This entry was posted in Nyheder. Bookmark the permalink.